Voordelen van kickboksen

Ontdek de voordelen van kickboksen

Wil je graag een sport gaan beoefenen, denk dan ook zeker eens aan kickboksen! Het is namelijk een heel leuke sport die voor iedereen geschikt is en zeker wat meer bekendheid verdient. Want jong en oud, man en vrouw, iedereen heeft baat bij kickboksen. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om je conditie en kracht te verbeteren. Maar ook om mentaal beter in je vel te zitten biedt het veel mogelijkheden. Tijdens het boksen leer je namelijk technieken waardoor je je sterker en zekerder voelt. Daardoor heb je ook in het dagelijks leven veel profijt van het volgen van deze lessen.

Wat kickboksen de ideale sport voor vrouwen maakt

Boksen wordt nog vaak gezien als een echte mannensport. Maar tegenwoordig wordt de sport ook steeds populairder bij vrouwen. En dat is natuurlijk niet zonder reden! Kickboksen is namelijk de ideale sport om op een leuke manier snel conditie en kracht op te bouwen. Houd jij het maar niet vol om in een sportschool altijd hetzelfde riedeltje apparaten af te werken? Met kickboksen bereik je resultaat op een veel leukere manier. En het is zeker niet alleen een kwestie van wat sparren, een goede trainingssessie is hard werken voor al je spieren.

Een betere conditie, meer spieren en calorieën verbranden

Een les kickboksen is de ideale manier om veel calorieën te verbranden op een leuke manier. Want menig vrouw wilt toch graag wat lichaamsvet verliezen. Je bouwt een uitstekende conditie op en ook krachttraining wordt niet overgeslagen. Door het trainen in een groep is er veel gezelligheid en heb je een stok achter de deur. Dat maakt deze vorm van sporten een effectieve manier om je doelen te behalen op het gebied van kracht opbouwen, conditie kweken en calorieën verbranden. In veel sportscholen, zo ook bij Kickboksen Drunen, worden er lessen gegeven met alleen vrouwen. Train je dus het liefst samen met andere vrouwen, dan is dat zeker mogelijk tijdens onze kickbokslessen voor dames.

Verbeter je zelfvertrouwen met kickboksen

Naast het verbeteren van je fysieke conditie, is dit ook de ideale sport om meer zelfvertrouwen op te bouwen. Door het kickboksen voel je je, zeker als vrouw, veel weerbaarder. Zo leer je veel soorten verdedigingstechnieken. Daardoor neemt je zelfvertrouwen toe. Je weet namelijk dat je je kan verdedigen als de nood aan de man is. Zowel op fysiek als mentaal vlak heeft kickboksen dus veel voordelen. Wil je je lichaam trainen en tegelijk handige verdedigingstechnieken leren? Dan is dit de juiste sport voor jou.

Kickboksen voor kinderen

Kickboksen is voor kinderen een prachtige sport. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het beoefenen van kickboksen voor kinderen. Zo vergroot het hun zelfvertrouwen, maar worden ze er ook handiger door. Daarnaast is het natuurlijk een fijne manier om wat stoom af te kunnen blazen. Kinderen krijgen door daarnaast een groter zelfvertrouwen. Er zijn veel kinderen die zich vaak wat onzeker voelen. Zeker voor deze kinderen is het een heel goede sport. Door het kickboksen leren ze geloven in hun eigen kracht. Ook in de omgang met leeftijdgenootjes kunnen ze daar veel baat bij hebben.

Een fijne sport om overtollige energie kwijt te raken

Kinderen moeten tegenwoordig vaak stil zijn en luisteren. Daardoor hebben ze nogal eens een teveel aan energie. Kickboksen is voor kinderen een fijne manier om met die overtollige energie om te gaan, maar dan wel op een gecontroleerde manier. Tijdens de lessen leren kinderen te focussen op de oefeningen. Daarnaast leren ze hun lichaam beter kennen. Door het doen van de oefeningen worden kinderen veel handiger. Kinderen die kickboksen ontwikkelen een goed lichaamsbewustzijn wat ook in het volwassen leven een groot voordeel is. 

Vechten in de ring, niet daarbuiten

Is jouw kind een vechtersbaas? Dan is het waarschijnlijk niet je eerste gedachte om hem of haar een vechtsport te laten beoefenen. Maar juist voor deze kinderen is kickboksen een uitstekende manier om respectvol met anderen om te leren gaan. Bij vechtsporten wordt er namelijk veel aandacht besteed aan respectvol omgaan met anderen. Daarnaast wordt er altijd de regel gehanteerd: Vechten doe je in de ring, niet daarbuiten. Door op gecontroleerde manier hun emoties te uiten tijdens het kickboksen, zullen kinderen zich in het dagelijks leven juist rustiger gedragen.

Je kunt niet jong genoeg beginnen

Denk je dat je kind nog te jong is om al te kickboksen? Bij de lessen in Drunen zijn kinderen vanaf 7 jaar al welkom om kennis te maken met deze sport. Natuurlijk zijn de lessen voor deze leeftijd aangepast aan de leeftijd en wordt er op een speelse manier kennis gemaakt met het boksen. Jong geleerd is oud gedaan en dat geldt natuurlijk ook voor deze vechtsport. Wie op jongere leeftijd begint heeft zijn leven lang profijt van de voordelen die kickboksen biedt.

Kickboksen voor jong en oud in Drunen

Woon je in de omgeving van Drunen? Dan is Kickboksen Drunen de perfecte plaats om kennis te maken met deze leuke sport. Iedereen is hier welkom om deze veelzijdige vechtsport zelf te beoefenen. Zo zijn er lessen voor jonge kinderen, maar ook mensen die de vijftig al gepasseerd zijn zullen hier zeker een leuke uitdaging vinden. De lessen worden gegeven in groepen waarbij onder andere gekeken wordt naar ervaring en leeftijd. Daardoor train je samen met mensen die aansluiten bij jouw niveau en leeftijd.

Kickboksen voor ieder niveau

Bij Kickboksen Drunen worden de lessen aangepast aan het niveau van de leden. Begin je pas net, dan krijg je uiteraard alle tijd om op een fijne manier kennis te maken met het kickboksen. In de lessen is er veel persoonlijke aandacht voor iedereen. Dit maakt het leren nog leuker en zorgt ervoor dat je binnen korte tijd veel leert. De lessen worden aangepast aan jouw individuele niveau. En natuurlijk staat plezier in het sporten altijd voorop. Ook het volgen van bokszaktrainingen behoort tot de mogelijkheden, zodat je op verschillende manieren je lichaam traint.

Ook kickboksen voor mannen in Drunen

Naast de uitgebreide mogelijkheden van kickboksen voor kinderen en vrouwen, zijn er natuurlijk ook lessen voor mannen in Drunen! Want ook mannen hebben baat van alle positieve effecten van deze sport. Een betere conditie, meer kracht en lekkerder in je vel zitten. Dat wil toch iedereen? Daarnaast helpt deze vechtsport ook mannen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Kickboksen is leuk voor écht iedereen. Jong of oud, iedereen krijgt een training op maat van de ervaren trainers. Ook voor degene die al meer ervaring hebben is er volop uitdaging tijdens de lessen in Drunen.

Hoe ziet een kickboksles eruit?

Een les kickboksen is hard werken voor al je spieren. Daarom is een goede warming-up belangrijk om blessures te voorkomen. Tijdens de lessen in Drunen wordt er veel aandacht gegeven aan kracht- en conditietraining. Wil je namelijk succesvol worden, dan moet je over voldoende kracht en conditie beschikken. Daarnaast worden de verschillende technieken geoefend die je gebruikt tijdens het kickboksen. Heb je de benodigde technieken onder de knie, dan is sparren met een tegenstander ook onderdeel van de les. Een les wordt afgesloten met een uitgebreide cooling down om je spieren rustig te laten bijkomen.

Kickboks proefles in Drunen

Ervaar wat deze sport met jou doet tijdens een gratis proefles! Of boek een proefles voor je kinderen om hen kennis te laten maken met deze mooie sport. Bij Kickboksen Drunen is iedereen welkom, jong en oud, man of vrouw. Iedereen krijgt les op zijn of haar niveau. Wil jij beter in je vel zitten? Aan je kracht en conditie werken én je zelfvertrouwen een boost geven? Maak dan snel een afspraak voor een gratis proefles door even te bellen naar 012-3456789.