Poweryoga

Altijd al eens yoga willen proberen? Bij Kickboksen Drunen geven we op maat gemaakte yogalessen voor iedereen. Jong en oud, starter en ervaren, iedereen kan deelnemen aan onze yogalessen. De yoga die wij in Drunen geven is voornamelijk gericht op het lichamelijke (fysieke) deel, en dus minder op het geestelijke en religieuze deel. Waar yoga soms nog wordt gezien als zweverig, zul je daar bij de yogalessen van Kickboksen Drunen absoluut niks van merken. We hebben yoga tot een ware sport verheven, en zo gaan we er dan ook mee om. 

Je lichaam trainen met yoga

Yoga is een ideale manier om je lichaam te trainen. De houdingen die je met yoga aanneemt, zijn goed voor de spieren en voor je hele lichaam. Het geweldige aan yoga is dat je veel verschillenden houdingen moet aannemen, waardoor je steeds andere spiergroepen aanspreekt. De spiergroepen worden ook op verschillende manieren belast. Hierdoor zullen je spieren al snel aan kracht toenemen.

Moet je flexibel zijn om mee te kunnen doen met yoga?

Bij yoga wordt vaak gedacht dat je extreem flexibel moet zijn om hiermee te kunnen beginnen. Uiteraard klopt dat niet: iedereen kan aan yoga doen. Als je veel yoga beoefent, word je vanzelf flexibeler. Bij veel yogahoudingen worden de spieren opgerekt, waardoor de spanning en stijfheid in de spieren afneemt. Als jij flexibeler wil worden, dan is starten met yoga een juiste eerste stap.

Spieren trainen met yoga

Iedereen heeft eigen doelen met yoga. Voor de een is yoga een vorm van (fysieke) ontspanning, voor de ander juist een manier om de spieren goed te trainen. Bij veel houdingen die je aanneemt (zeker de staande houdingen), worden de spieren flink uitgerekt. Je hamstrings en je quadriceps (je bovenbeenspieren) zullen dan ook al snel sterker worden. Daarnaast krijgen ook je buikspieren veel aandacht met yoga. Bij de liggende houdingen worden de buikspieren flink versterkt. Bij een goede uitvoering van de oefeningen worden niet alleen de oppervlaktespieren getraind, maar worden ook de dieper gelegen buikspieren goed aangepakt.

Afvallen door yoga

Yoga is een ook een goede manier om af te vallen. Doordat je spieren krachtiger worden, zullen deze ook meer brandstof nodig hebben. Zo val je niet alleen af door de calorieën die je tijdens de oefeningen verbrandt, maar heb je gedurende de hele dag meer calorieën nodig om je spieren op peil te houden. Daarnaast zijn de yoga oefeningen die wij in Drunen geven gewoon lekker intensief, waardoor je veel energie verbruikt. Het resultaat: van yoga val je af!

Proefles yoga in Drunen

Wil je een keer een proefles yoga proberen? Bij Kickboksen Drunen heten we iedereen van harte welkom om te ervaren hoe het is om de juiste yoga houdingen aan te nemen. Jong en oud, man en vrouw, iedereen is welkom. Neem even contact met ons op via de app (0611236437) of mail ons op kickboksendrunen@ziggo.nl voor het inplannen van een gratis proefles yoga. Hopelijk zien we je snel terug bij ons op de yogamat!

Tausch Gym

Locatie voor Fitness
Vanaf 11 september 2023
Scheidingsstraat 1 ( HAL C )
5154AE Elshout
info@tauschgym.nl
06 - 11 236 437

Tausch Gym

Locatie voor Bokszaktraining
& Pads training
Personal training & Kickboksen
Vanaf 2 oktober 2023
Veilingstraat 20
5154AA Elshout

NIEUWSBRIEF