Waarom het goed is om kickboksen te combineren met fitness in Drunen

Ben je al een tijdje aan het kickboksen en wil je jouw prestaties graag verbeteren? Dan is het een goed idee om het kickboksen te combineren met fitness in Drunen. Fitness en kickboksen gaat vaak hand in hand. Kickboksen is een goed hulpmiddel om je droomlichaam te bereiken, net als dat fitness dit is. Daarnaast is fitness ook zeer geschikt om je prestaties in het kickboksen te verbeteren. Het is daarom geen slecht idee om kickboksen en fitness in Drunen te combineren. Ben je benieuwd naar de vele voordelen hiervan? Dan is het verstandig om verder te lezen!

Meer stootkracht door middel van fitness in Drunen

Krachttraining is een goed hulpmiddel om meer stootkracht te krijgen. Krachttraining is bedoeld om krachtigere spieren te krijgen. Bij krachttraining wordt er dus niet specifiek getraind om spiermassa aan te komen of voor uithoudingsvermogen, maar puur om sterker te worden. Er zijn een hoop verschillende oefeningen die hiervoor geschikt zijn. Uiteraard resulteert krachttraining ook in spiergroei, maar minder dan wanneer je puur op massa gaat trainen.

 

Wil je vooral veel fitter voelen? Kickboksen zelf zal al snel tot dit resultaat leiden. Echter, kun je er ook voor kiezen om daarnaast nog aan cardio te doen. Door middel van cardio kun je snel fitter worden. Bovendien is cardio ook ideaal voor mensen die graag willen afvallen. Als je vet wilt verliezen en een betere conditie wilt, dan is het een goed idee om aan cardio-oefeningen te doen. Een goede cardio-training is bijvoorbeeld het trainen op de roeimachine. Deze training is zeer effectief voor een betere conditie en om lekker fit te worden. Daarnaast kun je ook aan cardio doen op een loopbaan.

Meer spiermassa

Om gewicht achter je stoten te kunnen zetten, is het fijn als je meer spiermassa hebt. Iemand met meer spiermassa kan over het algemeen harder stoten en meer hebben. Vandaar dat je in het kickboksen ook meerdere gewichtscategorieën hebt. Het opbouwen van extra spiermassa is dus geen gek idee als je een fanatiek kickbokser bent. Door middel van fitness drunen kun je snel spiermassa opbouwen. Als je meer spiermassa op wilt bouwen, moet je meer calorieën eten dan je verbruikt. Bovendien is gezond eten ook van groot belang. Zo is een gevarieerd en proteïnerijk dieet essentieel.

Wil je juist afvallen?

Wil je niet aankomen, maar juist vet verliezen? Dan is het belangrijk dat je voldoende calorieën verbruikt. In dit geval moet je meer calorieën verbruiken dan dat je binnenkrijgt. Kickboksen zelf is een goede manier om calorieën te verbruiken. Daarnaast verbruik je ook veel calorieën tijdens de meeste cardio-trainingen. Door meer vet te verliezen, wordt je een stuk beweeglijker. Het wordt op deze manier makkelijker om snel te bewegen tijdens het kickboksen. Je zult tijdens het sparren al snel merken dat je sneller kunt bewegen als je minder vet hebt.

Ben jij geïnteresseerd in fitness in Drunen?

Zou je graag willen kickboksen of fitnessen? Dan ben je bij Kickboksen Drunen aan het juiste adres. Wil je weten hoe het sporten in onze sportschool precies is? Dan informeren we je hier graag over. Neem gerust contact met ons op!

Tausch Gym

Locatie voor Fitness
Vanaf 11 september 2023
Scheidingsstraat 1 ( HAL C )
5154AE Elshout
info@tauschgym.nl
06 - 11 236 437

Tausch Gym

Locatie voor Bokszaktraining
& Pads training
Personal training & Kickboksen
Vanaf 2 oktober 2023
Veilingstraat 20
5154AA Elshout

NIEUWSBRIEF