Fitness combineren met kickboksen

Kickboksen en fitness zijn twee sporten die ervoor kunnen zorgen dat jij een sportief lichaam krijgt. De vraag van vandaag is echter: zijn deze twee sporten te combineren? Het antwoord op deze vraag kan al snel gegeven worden, namelijk, ja! In dit artikel zullen we toelichten waarom dit het geval is en hoe je dit het beste kunt combineren.

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wat je doelen zijn. Wil jij een mooi sportief lichaam of wil jij echt goed worden in kickboksen. Als de laatste variant bij jou het geval is, dan is het belangrijk dat jij niet te veel spiermassa opbouwt. Mocht jij enorm veel spiermassa opbouwen, dan zal je namelijk slomer worden. Dit is wat betreft kickboksen absoluut geen aanrader. De reden? Tijdens het stoten word je namelijk een stuk slomer. De kans dat je hierdoor minder goed wordt is dan ook erg groot. Op deze manier is fitness combineren met kickboksen dus geen aanrader. Het is echter wel een aanrader als jij ervoor kiest om je flink te focussen op kracht.

Meer kracht opbouwen zonder dat je enorm veel spiermassa aanmaakt is dus absoluut een aanrader. Uiteraard is het helemaal niet slecht om wat spiermassa aan te maken, echter zal dit niet te veel moeten worden. Kortom, extra kracht krijgen met een beetje spiermassa is perfect. Je zult harder kunnen stoten en je zult je explosiviteit niet verliezen.

Het belang van een goed schema

Mocht jij ervoor willen zorgen dat jij meer kracht krijgt en niet te veel in spiermassa aankomt, dan is het zeker aan te raden om een goed schema aan te laten maken. Dit kan je het beste laten doen door een professional. Op het internet zijn er genoeg topsporters te vinden die jou hierbij kunnen helpen. Uiteraard zou je er ook voor kunnen kiezen om dit door je sportschool of kickboksschool te laten maken. Een ding is echter een feit, zorg ervoor dat je dit door een professional laat maken. Alleen zo weet je zeker dat je de beste resultaten gaat behalen. Echter is er een ding nog belangrijker en dat is je inzet!

Hard trainen met een goed voedingsschema is niet genoeg. Mocht jij er echt alles uit willen halen, dan is het belangrijk dat je ook goed op je voeding let. Alleen zo kan je ervoor zorgen dat je voldoende in spiermassa aankomt. Wil jij echt alles uit jezelf halen en heb jij hier voldoende budget voor, kies er dan voor om een persoonlijk voedingsschema te laten maken. Dit schema zal worden gemaakt aan de hand van jouw lengte, gewicht en natuurlijk je doelen.

De juiste uitvoering

Mocht jij een goed voedingsschema en trainingsschema hebben, dan is het belangrijk dat jij ervoor zorgt dat je de oefeningen goed uitvoert. Een goede sportschool in Drunen zou jou hierbij kunnen helpen. Een goede sportschool in Drunen biedt namelijk ook personal training aan. Zo kan je zeer gericht bepaalde oefeningen uitvoeren. De personal trainer zal jou namelijk vertellen hoe je de oefeningen zo goed mogelijk kunt uitvoeren. Mocht jij bepaalde dingen niet goed doen, dan zal de personal trainer ervoor zorgen dat jij leert hoe je dit beter kunt doen. Een ander voordeel van trainen met een personal trainer is dat je een stok achter de deur hebt. Mocht jij even een dipje hebben en wil jij een training overslaan, dan zorgt de personal trainer ervoor dat jij alsnog gaat. De kans dat jij je doelen behaald wordt dan al meteen een stuk groter!

Mocht jij je afvragen wat voor oefeningen jij het beste kunt doen? Dan is het goed dat je dit leest. Om ervoor te zorgen dat jij als kickboksen zoveel mogelijk aan het fitnessen hebt is het slim om je oefeningen in rap tempo af te werken. Buiten dat zal je zeker niet te veel rust moeten nemen. Mooie voorbeelden van oefeningen die je goed kunt combineren in rap tempo zijn bankdrukken voor de borst en sit ups voor de buikspieren!

De juiste keuze!

Mocht jij op zoek zijn naar een sportschool in Drunen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen er namelijk voor dat jij het kickboksen perfect leert te combineren met fitness. Buiten dat bieden wij ook personal training aan en staan wij echt voor jou klaar. Bij onze sportschool in Drunen leer je niet alleen veel over het kickboksen zelf maar ook veel over je lichaam. Zo is het zeer belangrijk dat jij je lichaam goed leert gebruiken. Het hebben van een goede techniek is absoluut iets dat een goede kickbokser moet hebben.

Tausch Gym

Locatie voor Fitness
Vanaf 11 september 2023
Scheidingsstraat 1 ( HAL C )
5154AE Elshout
info@tauschgym.nl
06 - 11 236 437

Tausch Gym

Locatie voor Bokszaktraining
& Pads training
Personal training & Kickboksen
Vanaf 2 oktober 2023
Veilingstraat 20
5154AA Elshout

NIEUWSBRIEF