Geschiedenis van Kickboksen

Deze sport is afkomstig van Thailand, waar deze vorm van verdedigingskunst al eeuwen lang wordt beoefend. In Thailand is het de nationale sport, veel populairder dan bij ons het voetbal. De officiële naam is Muay Thai en vond zijn weg ook naar andere landen in Azië, onder meer naar Japan.

Maar de Japanners wilden niet de naam Muay Thai handhaven en veranderden het in kickboxing. Bij kickboxing mag je alleen trappen en boksen , de knieën zijn wel toegestaan maar elle bogen mogen niet gebruikt worden. Bij de Thaise stijl (Muay Thai) mag dat wel .

Rond 1975 is de sport ook naar Nederland gekomen, de laatste jaren word het steeds populairder. Het kickboksen zoals we het in Nederland noemen word ook veel als conditietraining gebruikt omdat de sport zeer intensief is .

De sport word zowel recreatief als op hoog niveau beoefend  Om de sport op wedstrijdniveau te beoefenen moet zeer veel getraind worden en streng op de voeding worden gelet . Dit is uiteraard niet voor iedereen weggelegd.

De trappen van het kickboksen verschillen veel met die van andere verdedigingssporten. Bij het kickboksen word met het scheenbeen getrapt op het bovenbeen/lichaam en naar het hoofd. Tijdens het trainen worden bokshandschoenen, scheenbeschermers, tok en bidje gedragen ter bescherming

Tausch Gym

Locatie voor Fitness
Vanaf 11 september 2023
Scheidingsstraat 1 ( HAL C )
5154AE Elshout
info@tauschgym.nl
06 - 11 236 437

Tausch Gym

Locatie voor Bokszaktraining
& Pads training
Personal training & Kickboksen
Vanaf 2 oktober 2023
Veilingstraat 20
5154AA Elshout

NIEUWSBRIEF