Bokszakles Drunen

Heb je er wel eens over nagedacht om te gaan boksen of kickboksen om fitter te worden? Maar ben je nog niet klaar voor het fysieke contact dat bij deze verdedigingssporten komt kijken? Bij Kickboksen Drunen geven we ook bokszaklessen. In deze lessen kun je dus heerlijk stoom afblazen en tegelijkertijd werken aan je conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Je profiteert van de voordelen van het kickboksen, zonder dat je daadwerkelijk aan het kickboksen bent. Bokszaklessen zijn dan ook een ideale manier om te starten met deze verdedigingssporten.

Trainen op een bokszak

Een bokszak is eigenlijk een simpel concept: het laat je de slag- en schopbewegingen die je bij het kickboksen maakt goed nabootsen. Let wel op: in het wilde weg op een bokszak gaan slaan, is vragen om blessures. We starten dus altijd met een goede training om aan je tactiek te werken. Naast deze technische vaardigheden, bestaat een bokszaktraining ook altijd uit een warming up. Zo voorkomen dat je blessures oploopt tijdens het oefenen op een bokszak. Het is belangrijk dat je alle bewegingen vloeiend kunt uitvoeren. We oefenen dus eerst in de lucht, zonder dat je iets raakt. Pas als je de bewegingen vloeiend kunt maken, stappen we over op het daadwerkelijk oefenen met de bokszak.

De effecten van trainen op een bokszak

Trainen op een bokszak wordt door veel sporters gedaan. Ook fervente en professionele (kick)boksers maken vaak gebruik van de bokszak. Logisch ook: het is een ideale manier om te trainen, zonder dat je hiervoor een tegenstander nodig hebt. De grote voordelen van trainen op een bokszak is dat je je slagkracht heel snel verhoogt. Je traint namelijk de schouders, triceps, borst- en rugspieren uitvoerig als je traint op een bokszak. Deze spieren zullen dan ook al snel sterker worden, waardoor je slagkracht toeneemt. Andere voordelen van bokszaktraining zijn:

  • Je verhoogt je weerstand en uithoudingsvermogen
  • Je werkt aan je conditie
  • Je kunt verschillende oefeningen doen
  • Je traint je hart: oefenen met een bokszak is namelijk heel inspannend
  • Het is een heerlijke manier om stoom af te blazen na een dag hard werken

Gratis proefles bokszak trainen

Klinkt oefenen op een bokszak wel als iets voor jou? Kom het dan gewoon een keer proberen. Het is een geweldige manier om te trainen. Je werkt heel snel aan je conditie, kracht en uithoudingsvermogen en tegelijkertijd verbeter je je technieken. Je bereidt je hierdoor ook goed voor op het moment dat je eventueel echt begint met kickboksen of boksen. Bokszak trainen is overigens meestal ook een onderdeel van de reguliere boks- en kickbokslessen. Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles bokszak trainen bij Pascal Tausch. Stuur een mailtje naar kickboksendrunen@ziggo.nl of app naar 06-11236437 voor het inplannen van een afspraak. Bij Kickboksen Drunen heten we je graag van harte welkom. Iedereen krijgt individuele aandacht en voldoende tijd om te oefenen met de bokszakken. Na een intensieve workout met de bokszak ga je dan ook zeker met een voldaan gevoel naar huis.

Tausch Gym

Locatie voor Fitness
Vanaf 11 september 2023
Scheidingsstraat 1 ( HAL C )
5154AE Elshout
info@tauschgym.nl
06 - 11 236 437

Tausch Gym

Locatie voor Bokszaktraining
& Pads training
Personal training & Kickboksen
Vanaf 2 oktober 2023
Veilingstraat 20
5154AA Elshout

NIEUWSBRIEF